9.3.2020 11:58
Poikajuniorit

Koronavirustiedote Joensuun Mailan jäsenille

Joensuun Mailan jäsenet:

Flunssakausi on parhaillaan päällä ja muistuttelemme, että sairaana on hyvä pitää taukoa harjoituksista jolloin parantuminen nopeutuu ja emme vahingossa tartuta joukkuekavereita. Alla vielä ohjeistus ja neuvoja koronavirukseen liittyen:

JOS OLET VIERAILLUT EPIDEMIA-ALUEELLA, TULEE HARJOITUKSISTA OLLA POISSA SEURAAVAN KAHDEN VIIKON AJAN.

Jos epäilet koronavirustartuntaa
Jos olet matkustanut epidemia-alueella (tarkista epidemia-alueet THL:n verkkosivuilta) ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:

Soita aina ensin Siun soten Päivystysavun numeroon 116 117 tai omalle terveysasemallesi. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon terveysasemalle tai yhteispäivystykseen ennen soittamista.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Paras tapa suojautua tartunnoilta ja ehkäistä niiden leviämistä: pese kädet ja yski oikein
Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Siksi on tärkeää pestä kädet hyvin sekä opetella yskimään ja aivastamaan oikein.
 

Terveisin johtokunta